Duszony korpus drobiowy (samo mięso)
1. Duszony korpus drobiowy (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony korpus drobiowy (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 209 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony korpus drobiowy (samo mięso) ma w 100 g 11,19 g tłuszczów, w tym:
- 3,04 g tłuszczów nasyconych,
- 4,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 85,0 mg cholesterolu.
2. Duszony korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszony korpus drobiowy (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 27,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Duszony korpus drobiowy (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 4,56 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,84 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,21 µg witaminy B12.
3. Duszony korpus drobiowy (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony korpus drobiowy (samo mięso) ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 1,27 mg żelaza,
- 17,00 mg magnezu,
- 130 mg fosforu,
- 158 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 2,38 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,50 µg selenu.
4. Duszony korpus drobiowy (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 26 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 209 kcal | 54,3 kcal |
Białko | 25,3 g | 6,58 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,19 g | 2,91 g |
Tłuszcze nasycone | 3,04 g | 0,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,02 g | 1,05 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,62 g | 0,68 g |
Cholesterol | 85,0 mg | 22,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |