Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra)
1. Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 233 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w 100 g 14,66 g tłuszczów, w tym:
- 4,06 g tłuszczów nasyconych,
- 5,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 56,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 4,51 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,77 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,31 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 133 mg fosforu,
- 166 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 2,26 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,40 µg selenu.
4. Duszony kurczak (mięso ciemne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 110 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 233 kcal | 256 kcal |
Białko | 23,5 g | 25,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,66 g | 16,13 g |
Tłuszcze nasycone | 4,06 g | 4,47 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,75 g | 6,33 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,24 g | 3,56 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 90,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |