Duszony kurczak (mięso i skóra)
1. Duszony kurczak (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 219 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (mięso i skóra) ma w 100 g 12,56 g tłuszczów, w tym:
- 3,50 g tłuszczów nasyconych,
- 4,93 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 44,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 2,10 µg witaminy K.
Duszony kurczak (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 5,59 mg witaminy B3,
- 57,4 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (mięso i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 1,16 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 139 mg fosforu,
- 166 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 1,76 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 18,00 µg selenu.
4. Duszony kurczak (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 219 kcal | 307 kcal |
Białko | 24,7 g | 34,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,56 g | 17,58 g |
Tłuszcze nasycone | 3,50 g | 4,90 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,93 g | 6,90 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,74 g | 3,84 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 109 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |