Duszony kurczak (mięso jasne i skóra)
1. Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) ma w 100 g 9,97 g tłuszczów, w tym:
- 2,80 g tłuszczów nasyconych,
- 3,92 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 74,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 29,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,11 mg witaminy B2,
- 6,94 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) ma w sobie:
- 13,00 mg wapnia,
- 0,98 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 146 mg fosforu,
- 167 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 1,14 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 21,2 µg selenu.
4. Duszony kurczak (mięso jasne i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 90 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 201 kcal | 181 kcal |
Białko | 26,1 g | 23,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,97 g | 8,97 g |
Tłuszcze nasycone | 2,80 g | 2,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,92 g | 3,53 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,12 g | 1,91 g |
Cholesterol | 74,0 mg | 66,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |