Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja)
1. Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 216 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0,06 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w 100 g 12,37 g tłuszczów, w tym:
- 3,45 g tłuszczów nasyconych,
- 4,82 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,70 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 97,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) to produkt zawierający 0,50 mg witaminy C, 174 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 5,39 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,80 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 27,0 µg witaminy B9,
- 0,79 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,53 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 144 mg fosforu,
- 163 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 1,98 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 15,90 µg selenu.
4. Duszony kurczak (mięso, skóra, podroby, szyja) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 216 kcal | 184 kcal |
Białko | 24,5 g | 20,8 g |
Węglowodany | 0,06 g | 0,05 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,37 g | 10,52 g |
Tłuszcze nasycone | 3,45 g | 2,93 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,82 g | 4,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,70 g | 2,30 g |
Cholesterol | 97,0 mg | 82,5 mg |
Witamina C | 0,50 mg | 0,43 mg |