Duszony kurczak (samo ciemne mięso)
1. Duszony kurczak (samo ciemne mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (samo ciemne mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 192 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (samo ciemne mięso) ma w 100 g 8,98 g tłuszczów, w tym:
- 2,45 g tłuszczów nasyconych,
- 3,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (samo ciemne mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 21,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,60 µg witaminy K.
Duszony kurczak (samo ciemne mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 4,74 mg witaminy B3,
- 68,9 mg witaminy B4,
- 0,89 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (samo ciemne mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (samo ciemne mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,36 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 143 mg fosforu,
- 181 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 74,0 mg sodu, 2,66 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,30 µg selenu.
4. Duszony kurczak (samo ciemne mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 192 kcal | 269 kcal |
Białko | 26,0 g | 36,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,98 g | 12,57 g |
Tłuszcze nasycone | 2,45 g | 3,43 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,26 g | 4,56 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,09 g | 2,93 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 123 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |