Duszony kurczak (samo mięso)
1. Duszony kurczak (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony kurczak (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 177 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony kurczak (samo mięso) ma w 100 g 6,71 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 2,39 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,54 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 83,0 mg cholesterolu.
2. Duszony kurczak (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszony kurczak (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 2,40 µg witaminy K.
Duszony kurczak (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 6,12 mg witaminy B3,
- 72,4 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,26 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,22 µg witaminy B12.
3. Duszony kurczak (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony kurczak (samo mięso) ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 1,17 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 150 mg fosforu,
- 180 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 70,0 mg sodu, 1,99 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,9 µg selenu.
4. Duszony kurczak (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojony np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 177 kcal | 248 kcal |
Białko | 27,3 g | 38,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,71 g | 9,39 g |
Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 2,58 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,39 g | 3,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,54 g | 2,16 g |
Cholesterol | 83,0 mg | 116 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |