Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz)
1. Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 200 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 8,31 g tłuszczów, w tym:
- 3,22 g tłuszczów nasyconych,
- 3,63 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,29 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 3,00 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 38,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,53 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 9,91 mg witaminy B3,
- 100 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,54 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,67 µg witaminy B12.
3. Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,88 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 221 mg fosforu,
- 261 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 66,0 mg sodu, 2,29 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 40,3 µg selenu.
4. Duszony schab wieprzowy bez kości (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 200 kcal | 270 kcal |
Białko | 29,2 g | 39,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,31 g | 11,22 g |
Tłuszcze nasycone | 3,22 g | 4,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,63 g | 4,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,29 g | 1,74 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 97,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |