Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso)
1. Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 170 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w 100 g 4,34 g tłuszczów, w tym:
- 1,66 g tłuszczów nasyconych,
- 1,93 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 71,0 mg cholesterolu.
2. Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,25 mg witaminy E, 36,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,55 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 10,26 mg witaminy B3,
- 105 mg witaminy B4,
- 1,05 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,66 µg witaminy B12.
3. Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 0,91 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 230 mg fosforu,
- 269 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 67,0 mg sodu, 2,37 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 42,1 µg selenu.
4. Duszony schab wieprzowy bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 135 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 170 kcal | 230 kcal |
Białko | 30,5 g | 41,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,34 g | 5,86 g |
Tłuszcze nasycone | 1,66 g | 2,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,93 g | 2,61 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,74 g |
Cholesterol | 71,0 mg | 95,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |