Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra)
1. Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 232 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) ma w 100 g 14,74 g tłuszczów, w tym:
- 4,11 g tłuszczów nasyconych,
- 5,84 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 45,0 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 4,89 mg witaminy B3,
- 54,1 mg witaminy B4,
- 0,78 mg witaminy B5,
- 0,17 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,19 µg witaminy B12.
3. Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,37 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 139 mg fosforu,
- 170 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 71,0 mg sodu, 2,25 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,90 µg selenu.
4. Duszony udziec z kurczaka (mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 41 g (1 sztuka, 450 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 232 kcal | 95,1 kcal |
Białko | 23,3 g | 9,54 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,74 g | 6,04 g |
Tłuszcze nasycone | 4,11 g | 1,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,84 g | 2,39 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,25 g | 1,33 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 34,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |