Duszony udziec z kurczaka (samo mięso)
1. Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 195 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) ma w 100 g 9,79 g tłuszczów, w tym:
- 2,71 g tłuszczów nasyconych,
- 3,70 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 19,00 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 3,60 µg witaminy K.
Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 5,20 mg witaminy B3,
- 67,3 mg witaminy B4,
- 0,87 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 0,21 µg witaminy B12.
3. Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,42 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 149 mg fosforu,
- 183 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 2,58 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 17,10 µg selenu.
4. Duszony udziec z kurczaka (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 140 g (1 szklanka, pokrojone np. w kostkę) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 195 kcal | 273 kcal |
Białko | 25,0 g | 35,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,79 g | 13,71 g |
Tłuszcze nasycone | 2,71 g | 3,79 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,70 g | 5,18 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,24 g | 3,14 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 126 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |