Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona
1. Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 18,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,72 g białka,
- 4,31 g węglowodanów,
- 2,08 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,00 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 4,70 mg witaminy C, 288 µg RAE witaminy A, 0,80 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,41 mg witaminy B3,
- 6,20 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 0,57 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 30,0 mg fosforu,
- 230 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Dynia gotowana z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 245 g (1 szklanka, puree) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 18,00 kcal | 44,1 kcal |
Białko | 0,72 g | 1,76 g |
Węglowodany | 4,31 g | 10,56 g |
Cukier | 2,08 g | 5,10 g |
Błonnik | 1,10 g | 2,70 g |
Tłuszcz | 0,07 g | 0,17 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,00 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,70 mg | 11,52 mg |