Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli
1. Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 27,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,66 g białka,
- 6,46 g węglowodanów,
- 2,53 g cukrów,
- 1,40 g błonnika.
Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli ma w 100 g 0,26 g tłuszczów, w tym:
- 0,06 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli to produkt zawierający 3,50 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,12 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,80 µg witaminy K.
Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,81 mg witaminy B3,
- 7,50 mg witaminy B4,
- 0,36 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli ma w sobie:
- 21,0 mg wapnia,
- 0,34 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 0 mg fosforu,
- 117 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 254 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 0,30 µg selenu.
4. Dynia makaronowa gotowana lub Pieczona z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 155 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 27,0 kcal | 41,9 kcal |
Białko | 0,66 g | 1,02 g |
Węglowodany | 6,46 g | 10,01 g |
Cukier | 2,53 g | 3,92 g |
Błonnik | 1,40 g | 2,17 g |
Tłuszcz | 0,26 g | 0,40 g |
Tłuszcze nasycone | 0,06 g | 0,10 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,13 g | 0,20 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 3,50 mg | 5,43 mg |