Dynia marynowana bez dodatku soli
1. Dynia marynowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dynia marynowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 34,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,10 g białka,
- 8,09 g węglowodanów,
- 3,30 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Dynia marynowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,28 g tłuszczów, w tym:
- 0,15 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Dynia marynowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Dynia marynowana bez dodatku soli to produkt zawierający 4,20 mg witaminy C, 778 µg RAE witaminy A, 1,06 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 16,00 µg witaminy K.
Dynia marynowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,37 mg witaminy B3,
- 9,80 mg witaminy B4,
- 0,40 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Dynia marynowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dynia marynowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 1,39 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 35,0 mg fosforu,
- 206 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 5,00 mg sodu, 0,17 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Dynia marynowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 245 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 34,0 kcal | 83,3 kcal |
Białko | 1,10 g | 2,70 g |
Węglowodany | 8,09 g | 19,82 g |
Cukier | 3,30 g | 8,09 g |
Błonnik | 2,90 g | 7,11 g |
Tłuszcz | 0,28 g | 0,69 g |
Tłuszcze nasycone | 0,15 g | 0,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,09 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,20 mg | 10,29 mg |