Dżem jabłkowy
1. Dżem jabłkowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dżem jabłkowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,39 g białka,
- 42,5 g węglowodanów,
- 35,3 g cukrów,
- 1,50 g błonnika.
Dżem jabłkowy ma w 100 g 0,30 g tłuszczów, w tym:
- 0,05 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,08 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Dżem jabłkowy – jakie ma witaminy?
Dżem jabłkowy to produkt zawierający 0,60 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,05 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,90 µg witaminy K.
Dżem jabłkowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,08 mg witaminy B3,
- 2,10 mg witaminy B4,
- 0,05 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Dżem jabłkowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dżem jabłkowy ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,31 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 8,00 mg fosforu,
- 91,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 15,00 mg sodu, 0,06 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,32 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Dżem jabłkowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 17 g (1 łyżka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 29,4 kcal |
Białko | 0,39 g | 0,07 g |
Węglowodany | 42,5 g | 7,22 g |
Cukier | 35,3 g | 6,00 g |
Błonnik | 1,50 g | 0,26 g |
Tłuszcz | 0,30 g | 0,05 g |
Tłuszcze nasycone | 0,05 g | 0,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,08 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,60 mg | 0,10 mg |