Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 7,50 g tłuszczów, w tym:
- 1,60 g tłuszczów nasyconych,
- 2,70 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.
2. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 32,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 7,78 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,83 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 4,48 µg witaminy B12.
3. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 46,0 mg wapnia,
- 0,71 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 298 mg fosforu,
- 455 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 0,52 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,2 µg selenu.
4. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 184 kcal | 156 kcal |
Białko | 27,4 g | 23,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,50 g | 6,38 g |
Tłuszcze nasycone | 1,60 g | 1,36 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,70 g | 2,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,52 g | 2,14 g |
Cholesterol | 57,0 mg | 48,5 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 0,85 mg |