Trwa ładowanie...

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso

1. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 184 kcal.

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 27,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 7,50 g tłuszczów, w tym:

  • 1,60 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,70 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 2,52 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 57,0 mg cholesterolu.

2. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 32,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,12 mg witaminy B1,
  • 0,16 mg witaminy B2,
  • 7,78 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,83 mg witaminy B5,
  • 0,56 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 4,48 µg witaminy B12.

3. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 46,0 mg wapnia,
  • 0,71 mg żelaza,
  • 35,0 mg magnezu,
  • 298 mg fosforu,
  • 455 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 0,52 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 46,2 µg selenu.

4. Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 184 kcal 156 kcal
Białko 27,4 g 23,3 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,50 g 6,38 g
Tłuszcze nasycone 1,60 g 1,36 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,70 g 2,30 g
Tłuszcze wielonienasycone 2,52 g 2,14 g
Cholesterol 57,0 mg 48,5 mg
Witamina C 1,00 mg 0,85 mg
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso
Dziki kiżucz poddany obróbce nawilżającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.