Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 139 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 4,30 g tłuszczów, w tym:
- 1,05 g tłuszczów nasyconych,
- 1,58 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 55,0 mg cholesterolu.
2. Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 1,40 mg witaminy C, 51,0 µg RAE witaminy A, 0,92 mg witaminy E, 451 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 7,95 mg witaminy B3,
- 72,0 mg witaminy B4,
- 0,81 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 13,00 µg witaminy B9,
- 5,00 µg witaminy B12.
3. Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 45,0 mg wapnia,
- 0,61 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 322 mg fosforu,
- 434 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 0,56 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 38,0 µg selenu.
4. Dziki kiżucz poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 139 kcal | 118 kcal |
Białko | 23,5 g | 19,93 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,30 g | 3,66 g |
Tłuszcze nasycone | 1,05 g | 0,90 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,58 g | 1,34 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,27 g | 1,08 g |
Cholesterol | 55,0 mg | 46,8 mg |
Witamina C | 1,40 mg | 1,19 mg |