Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 150 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 5,82 g tłuszczów, w tym:
- 1,62 g tłuszczów nasyconych,
- 1,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,83 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 69,0 mg cholesterolu.
2. Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 2,00 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 5,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,07 mg witaminy B5,
- 0,35 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 6,30 µg witaminy B12.
3. Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 86,0 mg wapnia,
- 0,38 mg żelaza,
- 31,0 mg magnezu,
- 269 mg fosforu,
- 448 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 0,51 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,20 µg selenu.
4. Dziki pstrąg tęczowy poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 143 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 150 kcal | 215 kcal |
Białko | 22,9 g | 32,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,82 g | 8,32 g |
Tłuszcze nasycone | 1,62 g | 2,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,75 g | 2,50 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,83 g | 2,62 g |
Cholesterol | 69,0 mg | 98,7 mg |
Witamina C | 2,00 mg | 2,86 mg |