Trwa ładowanie...

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso

1. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 82,0 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 16,77 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,20 g tłuszczów, w tym:

  • 0,18 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,24 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,37 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 133 mg cholesterolu.

2. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0,90 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 1,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,05 mg witaminy B1,
  • 0,09 mg witaminy B2,
  • 2,28 mg witaminy B3,
  • 80,9 mg witaminy B4,
  • 0,58 mg witaminy B5,
  • 0,08 mg witaminy B6,
  • 44,0 µg witaminy B9,
  • 2,15 µg witaminy B12.

3. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 60,0 mg wapnia,
  • 0,83 mg żelaza,
  • 33,0 mg magnezu,
  • 270 mg fosforu,
  • 296 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 94,0 mg sodu, 1,76 mg cynku, 0,69 mg miedzi, 0,52 mg manganu i 36,7 µg selenu.

4. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 82,0 kcal 69,7 kcal
Białko 16,77 g 14,26 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 1,20 g 1,02 g
Tłuszcze nasycone 0,18 g 0,15 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,24 g 0,21 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,37 g 0,31 g
Cholesterol 133 mg 113 mg
Witamina C 0,90 mg 0,77 mg
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.