Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso
1. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 82,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,77 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 1,20 g tłuszczów, w tym:
- 0,18 g tłuszczów nasyconych,
- 0,24 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,37 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 133 mg cholesterolu.
2. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 0,90 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 1,50 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,09 mg witaminy B2,
- 2,28 mg witaminy B3,
- 80,9 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 44,0 µg witaminy B9,
- 2,15 µg witaminy B12.
3. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 60,0 mg wapnia,
- 0,83 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 270 mg fosforu,
- 296 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 94,0 mg sodu, 1,76 mg cynku, 0,69 mg miedzi, 0,52 mg manganu i 36,7 µg selenu.
4. Dziki rak poddany obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 82,0 kcal | 69,7 kcal |
Białko | 16,77 g | 14,26 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 1,20 g | 1,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,18 g | 0,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,24 g | 0,21 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,37 g | 0,31 g |
Cholesterol | 133 mg | 113 mg |
Witamina C | 0,90 mg | 0,77 mg |