Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,47 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 2,85 g tłuszczów, w tym:
- 0,74 g tłuszczów nasyconych,
- 1,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C, 15,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,23 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 2,39 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,91 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 2,90 µg witaminy B12.
3. Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 0,35 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 304 mg fosforu,
- 419 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 0,61 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 14,30 µg selenu.
4. Dziki sumik kanałowy poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 143 g (1 filet) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 150 kcal |
Białko | 18,47 g | 26,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,85 g | 4,08 g |
Tłuszcze nasycone | 0,74 g | 1,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,10 g | 1,57 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,64 g | 0,91 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 103 mg |
Witamina C | 0,80 mg | 1,14 mg |