Falafel
1. Falafel – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Falafel w 100 gramach posiada wartość energetyczną 333 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,31 g białka,
- 31,8 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Falafel ma w 100 g 17,80 g tłuszczów, w tym:
- 2,38 g tłuszczów nasyconych,
- 10,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Falafel – jakie ma witaminy?
Falafel to produkt zawierający 1,60 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Falafel zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 1,04 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,29 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 93,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Falafel – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Falafel ma w sobie:
- 54,0 mg wapnia,
- 3,42 mg żelaza,
- 82,0 mg magnezu,
- 192 mg fosforu,
- 585 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 294 mg sodu, 1,50 mg cynku, 0,26 mg miedzi, 0,69 mg manganu i 1,00 µg selenu.
4. Falafel - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 17 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 333 kcal | 56,6 kcal |
Białko | 13,31 g | 2,26 g |
Węglowodany | 31,8 g | 5,41 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 17,80 g | 3,03 g |
Tłuszcze nasycone | 2,38 g | 0,41 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,17 g | 1,73 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,16 g | 0,71 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,60 mg | 0,27 mg |