Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 128 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,52 g białka,
- 24,8 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 7,30 g błonnika.
Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,72 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,43 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 121 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 2,00 mg żelaza,
- 52,0 mg magnezu,
- 168 mg fosforu,
- 532 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 244 mg sodu, 1,77 mg cynku, 0,30 mg miedzi, 0,57 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Fasola azuki gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 230 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 128 kcal | 294 kcal |
Białko | 7,52 g | 17,30 g |
Węglowodany | 24,8 g | 57,0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 7,30 g | 16,79 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,23 g |
Tłuszcze nasycone | 0,04 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |