Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli
1. Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 118 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,33 g białka,
- 21,1 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 7,00 g błonnika.
Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,45 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,19 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 1,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,68 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 102 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 68,0 mg wapnia,
- 2,13 mg żelaza,
- 50,0 mg magnezu,
- 165 mg fosforu,
- 391 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,88 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,52 mg manganu i 4,10 µg selenu.
4. Fasola Jaś gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 118 kcal | 209 kcal |
Białko | 8,33 g | 14,74 g |
Węglowodany | 21,1 g | 37,3 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 7,00 g | 12,39 g |
Tłuszcz | 0,45 g | 0,80 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,25 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,19 g | 0,33 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,30 mg | 2,30 mg |