Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 7,02 g białka,
- 19,15 g węglowodanów,
- 2,00 g cukrów,
- 7,60 g błonnika.
Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,38 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,15 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,70 µg witaminy K.
Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,58 mg witaminy B3,
- 29,4 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 159 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 27,0 mg wapnia,
- 1,40 mg żelaza,
- 48,0 mg magnezu,
- 99,0 mg fosforu,
- 266 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 0,84 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,30 mg manganu i 2,50 µg selenu.
4. Fasola Mung gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 202 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 212 kcal |
Białko | 7,02 g | 14,18 g |
Węglowodany | 19,15 g | 38,7 g |
Cukier | 2,00 g | 4,04 g |
Błonnik | 7,60 g | 15,35 g |
Tłuszcz | 0,38 g | 0,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,12 g | 0,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,11 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,13 g | 0,26 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 2,02 mg |