Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 140 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,23 g białka,
- 26,1 g węglowodanów,
- 0,37 g cukrów,
- 10,50 g błonnika.
Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,62 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,05 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0,90 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,01 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,60 µg witaminy K.
Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,24 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,65 mg witaminy B3,
- 44,7 mg witaminy B4,
- 0,27 mg witaminy B5,
- 0,14 mg witaminy B6,
- 140 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 69,0 mg wapnia,
- 2,36 mg żelaza,
- 53,0 mg magnezu,
- 144 mg fosforu,
- 389 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 1,03 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,53 mg manganu i 2,90 µg selenu.
4. Fasola Navy gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 182 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 140 kcal | 255 kcal |
Białko | 8,23 g | 14,98 g |
Węglowodany | 26,1 g | 47,4 g |
Cukier | 0,37 g | 0,67 g |
Błonnik | 10,50 g | 19,11 g |
Tłuszcz | 0,62 g | 1,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,29 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,90 mg | 1,64 mg |