Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 127 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,67 g białka,
- 22,8 g węglowodanów,
- 0,32 g cukrów,
- 6,40 g błonnika.
Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,07 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,87 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,30 µg witaminy K.
Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,16 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,58 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,22 mg witaminy B5,
- 0,12 mg witaminy B6,
- 130 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 28,0 mg wapnia,
- 2,94 mg żelaza,
- 45,0 mg magnezu,
- 142 mg fosforu,
- 403 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 238 mg sodu, 1,07 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 1,20 µg selenu.
4. Fasola nerkowata gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 127 kcal | 225 kcal |
Białko | 8,67 g | 15,35 g |
Węglowodany | 22,8 g | 40,4 g |
Cukier | 0,32 g | 0,57 g |
Błonnik | 6,40 g | 11,33 g |
Tłuszcz | 0,50 g | 0,89 g |
Tłuszcze nasycone | 0,07 g | 0,13 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,07 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,28 g | 0,49 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,20 mg | 2,12 mg |