Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli
1. Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 143 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,01 g białka,
- 26,2 g węglowodanów,
- 0,34 g cukrów,
- 9,00 g błonnika.
Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli ma w 100 g 0,65 g tłuszczów, w tym:
- 0,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,13 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,24 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli to produkt zawierający 0,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,32 mg witaminy B3,
- 35,3 mg witaminy B4,
- 0,21 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 172 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli ma w sobie:
- 46,0 mg wapnia,
- 2,09 mg żelaza,
- 50,0 mg magnezu,
- 147 mg fosforu,
- 436 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,00 mg sodu, 0,98 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,45 mg manganu i 6,20 µg selenu.
4. Fasola Pinto gotowana bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 171 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 143 kcal | 245 kcal |
Białko | 9,01 g | 15,41 g |
Węglowodany | 26,2 g | 44,8 g |
Cukier | 0,34 g | 0,58 g |
Błonnik | 9,00 g | 15,39 g |
Tłuszcz | 0,65 g | 1,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,14 g | 0,23 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,13 g | 0,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,24 g | 0,40 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,80 mg | 1,37 mg |