Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli
1. Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 144 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,16 g białka,
- 25,3 g węglowodanów,
- 0,34 g cukrów,
- 10,40 g błonnika.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 1,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,28 g tłuszczów nasyconych,
- 0,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,71 mg witaminy B3,
- 35,2 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 81,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 62,0 mg wapnia,
- 2,48 mg żelaza,
- 74,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 325 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 241 mg sodu, 1,06 mg cynku, 0,19 mg miedzi, 0,46 mg manganu i 1,30 µg selenu.
4. Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 144 kcal | 255 kcal |
Białko | 9,16 g | 16,21 g |
Węglowodany | 25,3 g | 44,7 g |
Cukier | 0,34 g | 0,60 g |
Błonnik | 10,40 g | 18,41 g |
Tłuszcz | 1,08 g | 1,91 g |
Tłuszcze nasycone | 0,28 g | 0,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,09 g | 0,17 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,83 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 1,80 mg | 3,19 mg |