Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 144 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,16 g białka,
- 25,3 g węglowodanów,
- 0,34 g cukrów,
- 10,40 g błonnika.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 1,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,28 g tłuszczów nasyconych,
- 0,09 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,47 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 1,80 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0,94 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 3,50 µg witaminy K.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,19 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,71 mg witaminy B3,
- 35,2 mg witaminy B4,
- 0,23 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 81,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 62,0 mg wapnia,
- 2,48 mg żelaza,
- 74,0 mg magnezu,
- 183 mg fosforu,
- 325 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 241 mg sodu, 1,06 mg cynku,0,19 mg miedzi, 0,46 mg manganu i 1,30 µg selenu.
Fasola szparagowa gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
| Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g | Zawartość w 177 g (1 szklanka) |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 144 kcal | 255 kcal |
| Białko | 9,16 g | 16,21 g |
| Węglowodany | 25,3 g | 44,7 g |
| Cukier | 0,34 g | 0,60 g |
| Błonnik | 10,40 g | 18,41 g |
| Tłuszcz | 1,08 g | 1,91 g |
| Tłuszcze nasycone | 0,28 g | 0,49 g |
| Tłuszcze jednonienasycone | 0,09 g | 0,17 g |
| Tłuszcze wielonienasycone | 0,47 g | 0,83 g |
| Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
| Witamina C | 1,80 mg | 3,19 mg |
| Równoważnik folianów | 81,0 µg | 143 µg |
| Witamina B1 - tiamina | 0,19 mg | 0,33 mg |
| Witamina B2 - ryboflawina | 0,10 mg | 0,18 mg |
| Witamina B3 - witamina PP - niacyna | 0,71 mg | 1,25 mg |
| Witamina B5 - kwas pantotenowy | 0,23 mg | 0,41 mg |
| Witamina B6 - pirydoksyna | 0,13 mg | 0,23 mg |
| Witamina B9 - kwas foliowy | 81,0 µg | 143 µg |
| Witamina B4 - cholina | 35,2 mg | 62,3 mg |
| Witamina B12 - kobalamina | 0 µg | 0 µg |
| Witamina A | 2,00 i.u. | 3,54 i.u. |
| Witamina A | 0 µg RAE | 0 µg RAE |
| Retinol | 0 µg | 0 µg |
| Alpha karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta karoten | 0 µg | 0 µg |
| Beta-kryptoksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Likopen | 0 µg | 0 µg |
| Luteina+Zeaksantyna | 0 µg | 0 µg |
| Witamina E | 0,94 mg | 1,66 mg |
| Witamina D | 0 µg | 0 µg |
| Witamina D | 0 i.u. | 0 i.u. |
| Witamina K | 3,50 µg | 6,20 µg |
| Wapń | 62,0 mg | 110 mg |
| Żelazo | 2,48 mg | 4,39 mg |
| Magnez | 74,0 mg | 131 mg |
| Fosfor | 183 mg | 324 mg |
| Potas | 325 mg | 575 mg |
| Sód | 241 mg | 427 mg |
| Cynk | 1,06 mg | 1,88 mg |
| Miedź | 0,19 mg | 0,33 mg |
| Mangan | 0,46 mg | 0,81 mg |
| Selen | 1,30 µg | 2,30 µg |
| Woda | 63,0 g | 111 g |
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.