Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 136 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,34 g białka,
- 24,5 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 8,60 g błonnika.
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli ma w 100 g 0,46 g tłuszczów, w tym:
- 0,12 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,20 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 0,07 mg witaminy B2,
- 0,52 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,24 mg witaminy B5,
- 0,08 mg witaminy B6,
- 207 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli ma w sobie:
- 50,0 mg wapnia,
- 2,09 mg żelaza,
- 50,0 mg magnezu,
- 135 mg fosforu,
- 387 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 237 mg sodu, 1,14 mg cynku,0,23 mg miedzi, 0,37 mg manganu i 1,30 µg selenu.
Fasola żurawinowa gotowana z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Treści w naszych serwisach służą celom informacyjno-edukacyjnym i nie zastępują konsultacji lekarskiej. Przed podjęciem decyzji zdrowotnych skonsultuj się ze specjalistą.