Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona
1. Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 20,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,15 g białka,
- 4,50 g węglowodanów,
- 0,78 g cukrów,
- 1,30 g błonnika.
Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona ma w 100 g 0,10 g tłuszczów, w tym:
- 0,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona – jakie ma witaminy?
Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona to produkt zawierający 4,80 mg witaminy C, 5,00 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 39,3 µg witaminy K.
Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,20 mg witaminy B3,
- 10,50 mg witaminy B4,
- 0,13 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 32,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona ma w sobie:
- 26,0 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 13,00 mg magnezu,
- 19,00 mg fosforu,
- 109 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 251 mg sodu, 0,29 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 0,40 µg selenu.
4. Fasolka w jadalnych strąkach w puszce, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 153 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 20,0 kcal | 30,6 kcal |
Białko | 1,15 g | 1,76 g |
Węglowodany | 4,50 g | 6,89 g |
Cukier | 0,78 g | 1,19 g |
Błonnik | 1,30 g | 1,99 g |
Tłuszcz | 0,10 g | 0,15 g |
Tłuszcze nasycone | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,08 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 4,80 mg | 7,34 mg |