Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu
1. Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 233 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 12,49 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 20,3 g tłuszczów, w tym:
- 9,52 g tłuszczów nasyconych,
- 7,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,22 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 277 mg cholesterolu.
2. Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,05 mg witaminy B2,
- 0,09 mg witaminy B3,
- 471 mg witaminy B4,
- 0,09 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 1,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
3. Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 1,47 mg żelaza,
- 9,00 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 14,00 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 18,00 mg sodu, 1,85 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 27,0 µg selenu.
4. Flaczki wieprzowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 233 kcal | 198 kcal |
Białko | 12,49 g | 10,62 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 20,3 g | 17,27 g |
Tłuszcze nasycone | 9,52 g | 8,09 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 7,07 g | 6,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,22 g | 1,03 g |
Cholesterol | 277 mg | 235 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |