Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu
1. Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 94,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 11,71 g białka,
- 1,99 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu ma w 100 g 4,05 g tłuszczów, w tym:
- 1,36 g tłuszczów nasyconych,
- 1,60 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 157 mg cholesterolu.
2. Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0,03 mg witaminy B2,
- 0,46 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,72 µg witaminy B12.
3. Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu ma w sobie:
- 81,0 mg wapnia,
- 0,66 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 66,0 mg fosforu,
- 42,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 68,0 mg sodu, 1,71 mg cynku, 0 mg miedzi, 0,10 mg manganu i 11,80 µg selenu.
4. Flaczki wołowe gotowane na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 94,0 kcal | 79,9 kcal |
Białko | 11,71 g | 9,95 g |
Węglowodany | 1,99 g | 1,69 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,05 g | 3,44 g |
Tłuszcze nasycone | 1,36 g | 1,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,60 g | 1,36 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,18 g |
Cholesterol | 157 mg | 133 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |