Focaccia
1. Focaccia – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Focaccia w 100 gramach posiada wartość energetyczną 249 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 8,77 g białka,
- 35,8 g węglowodanów,
- 1,75 g cukrów,
- 1,80 g błonnika.
Focaccia ma w 100 g 7,89 g tłuszczów, w tym:
- 0,88 g tłuszczów nasyconych,
- 5,67 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,99 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Focaccia – jakie ma witaminy?
Focaccia to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 1,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 5,70 µg witaminy K.
Focaccia zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,47 mg witaminy B1,
- 0,30 mg witaminy B2,
- 3,67 mg witaminy B3,
- 2,90 mg witaminy B4,
- 0,65 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 138 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Focaccia – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Focaccia ma w sobie:
- 35,0 mg wapnia,
- 3,16 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 128 mg fosforu,
- 114 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 561 mg sodu, 1,33 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,36 mg manganu i 15,90 µg selenu.
4. Focaccia - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 57 g (1 sztuka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 249 kcal | 142 kcal |
Białko | 8,77 g | 5,00 g |
Węglowodany | 35,8 g | 20,4 g |
Cukier | 1,75 g | 1,00 g |
Błonnik | 1,80 g | 1,03 g |
Tłuszcz | 7,89 g | 4,50 g |
Tłuszcze nasycone | 0,88 g | 0,50 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 5,67 g | 3,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,99 g | 0,57 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |