Fyllo

1. Fyllo – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Fyllo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 299 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 7,10 g białka,
  • 52,6 g węglowodanów,
  • 0,18 g cukrów,
  • 1,90 g błonnika.

Fyllo ma w 100 g 6,00 g tłuszczów, w tym:

  • 1,47 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,15 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,92 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Fyllo – jakie ma witaminy?

Fyllo to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,08 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 2,50 µg witaminy K.

Fyllo zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,54 mg witaminy B1,
  • 0,34 mg witaminy B2,
  • 4,07 mg witaminy B3,
  • 6,90 mg witaminy B4,
  • 0,30 mg witaminy B5,
  • 0,03 mg witaminy B6,
  • 88,0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Fyllo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Fyllo ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 3,21 mg żelaza,
  • 15,00 mg magnezu,
  • 75,0 mg fosforu,
  • 74,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 483 mg sodu, 0,49 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,48 mg manganu i 23,3 µg selenu.

4. Fyllo - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 299 kcal 84,8 kcal
Białko 7,10 g 2,01 g
Węglowodany 52,6 g 14,91 g
Cukier 0,18 g 0,05 g
Błonnik 1,90 g 0,54 g
Tłuszcz 6,00 g 1,70 g
Tłuszcze nasycone 1,47 g 0,42 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,15 g 0,89 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,92 g 0,26 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Fyllo
Fyllo (Flickr)

Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g

Polecane dla Ciebie

Pomocni lekarze

Szukaj innego lekarza

Komentarze

Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska S.A. z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.