Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso
1. Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 105 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w 100 g 0,90 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,44 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,18 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
2. Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma witaminy?
Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 24,0 µg RAE witaminy A, 1,87 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 1,82 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,06 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,47 µg witaminy B12.
3. Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,13 mg żelaza,
- 18,00 mg magnezu,
- 102 mg fosforu,
- 181 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 0,32 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 88,3 µg selenu.
4. Gardłosz atlantycki poddany obróbce wysuszającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 105 kcal | 89,3 kcal |
Białko | 22,6 g | 19,24 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 0,90 g | 0,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,03 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,44 g | 0,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,18 g | 0,16 g |
Cholesterol | 80,0 mg | 68,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |