Trwa ładowanie...

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa)
Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) (Flickr)

1. Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 33,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) ma w 100 g 6,36 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 2,29 g tłuszczów nasyconych,
  • 2,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.

2. Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,14 mg witaminy B1,
  • 0,21 mg witaminy B2,
  • 5,89 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,41 mg witaminy B5,
  • 0,37 mg witaminy B6,
  • 10,00 µg witaminy B9,
  • 3,79 µg witaminy B12.

3. Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 32,0 mg wapnia,
  • 3,86 mg żelaza,
  • 30,0 mg magnezu,
  • 263 mg fosforu,
  • 447 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 10,49 mg cynku, 0,17 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 30,0 µg selenu.

4. Goleń tylna wołowa (samo mięso) gotowana na wolnym ogniu (II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 201 kcal 171 kcal
Białko 33,7 g 28,6 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 6,36 g 5,41 g
Tłuszcze nasycone 2,29 g 1,95 g
Tłuszcze jednonienasycone 2,86 g 2,43 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,21 g 0,18 g
Cholesterol 78,0 mg 66,3 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze