Gotowana agawa
1. Gotowana agawa – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana agawa w 100 gramach posiada wartość energetyczną 135 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,99 g białka,
- 32,0 g węglowodanów,
- 20,9 g cukrów,
- 10,60 g błonnika.
Gotowana agawa ma w 100 g 0,29 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana agawa – jakie ma witaminy?
Gotowana agawa to produkt zawierający 0,30 mg witaminy C, 6,00 µg RAE witaminy A, 0,36 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,90 µg witaminy K.
Gotowana agawa zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,10 mg witaminy B2,
- 0,16 mg witaminy B3,
- 8,80 mg witaminy B4,
- 0,04 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana agawa – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana agawa ma w sobie:
- 460 mg wapnia,
- 3,55 mg żelaza,
- 39,0 mg magnezu,
- 9,00 mg fosforu,
- 59,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 13,00 mg sodu, 0,25 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Gotowana agawa - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 171 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 135 kcal | 231 kcal |
Białko | 0,99 g | 1,69 g |
Węglowodany | 32,0 g | 54,7 g |
Cukier | 20,9 g | 35,7 g |
Błonnik | 10,60 g | 18,13 g |
Tłuszcz | 0,29 g | 0,50 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0 g | 0 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,30 mg | 0,51 mg |