Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 36,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 2,55 g białka,
- 7,10 g węglowodanów,
- 1,74 g cukrów,
- 2,60 g błonnika.
Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,50 g tłuszczów, w tym:
- 0,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,04 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 62,0 mg witaminy C, 39,0 µg RAE witaminy A, 0,43 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 140 µg witaminy K.
Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 0,61 mg witaminy B3,
- 40,6 mg witaminy B4,
- 0,25 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 60,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 36,0 mg wapnia,
- 1,20 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 56,0 mg fosforu,
- 317 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 21,0 mg sodu, 0,33 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,23 mg manganu i 1,50 µg selenu.
4. Gotowana brukselka bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 21 g (1 sprout) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 36,0 kcal | 7,56 kcal |
Białko | 2,55 g | 0,54 g |
Węglowodany | 7,10 g | 1,49 g |
Cukier | 1,74 g | 0,37 g |
Błonnik | 2,60 g | 0,55 g |
Tłuszcz | 0,50 g | 0,11 g |
Tłuszcze nasycone | 0,10 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,04 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 62,0 mg | 13,02 mg |