Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 44,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,36 g białka,
- 10,15 g węglowodanów,
- 4,73 g cukrów,
- 1,40 g błonnika.
Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,19 g tłuszczów, w tym:
- 0,03 g tłuszczów nasyconych,
- 0,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 5,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,02 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,50 µg witaminy K.
Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,17 mg witaminy B3,
- 6,80 mg witaminy B4,
- 0,11 mg witaminy B5,
- 0,13 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 0,24 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 35,0 mg fosforu,
- 166 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 3,00 mg sodu, 0,21 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Gotowana cebula bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 210 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 44,0 kcal | 92,4 kcal |
Białko | 1,36 g | 2,86 g |
Węglowodany | 10,15 g | 21,3 g |
Cukier | 4,73 g | 9,93 g |
Błonnik | 1,40 g | 2,94 g |
Tłuszcz | 0,19 g | 0,40 g |
Tłuszcze nasycone | 0,03 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,03 g | 0,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,07 g | 0,15 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 5,20 mg | 10,92 mg |