Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz)
1. Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 231 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 11,39 g tłuszczów, w tym:
- 4,28 g tłuszczów nasyconych,
- 4,40 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,80 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 114 mg cholesterolu.
2. Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,40 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,60 µg witaminy K.
Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,32 mg witaminy B2,
- 7,97 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 1,26 mg witaminy B5,
- 0,31 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 1,57 µg witaminy B12.
3. Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 1,15 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 239 mg fosforu,
- 325 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 87,0 mg sodu, 4,76 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 12,30 µg selenu.
4. Gotowana cielęcina (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 231 kcal | 196 kcal |
Białko | 30,1 g | 25,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 11,39 g | 9,68 g |
Tłuszcze nasycone | 4,28 g | 3,64 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,40 g | 3,74 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,80 g | 0,68 g |
Cholesterol | 114 mg | 96,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |