Gotowana cielęcina (samo mięso)
1. Gotowana cielęcina (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana cielęcina (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 196 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 31,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana cielęcina (samo mięso) ma w 100 g 6,58 g tłuszczów, w tym:
- 1,84 g tłuszczów nasyconych,
- 2,35 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,59 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 118 mg cholesterolu.
2. Gotowana cielęcina (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana cielęcina (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 6,60 µg witaminy K.
Gotowana cielęcina (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 8,42 mg witaminy B3,
- 123 mg witaminy B4,
- 1,33 mg witaminy B5,
- 0,33 mg witaminy B6,
- 16,00 µg witaminy B9,
- 1,65 µg witaminy B12.
3. Gotowana cielęcina (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana cielęcina (samo mięso) ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 1,16 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 250 mg fosforu,
- 338 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 89,0 mg sodu, 5,10 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,04 mg manganu i 13,00 µg selenu.
4. Gotowana cielęcina (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 196 kcal | 167 kcal |
Białko | 31,9 g | 27,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,58 g | 5,59 g |
Tłuszcze nasycone | 1,84 g | 1,56 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,35 g | 2,00 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,59 g | 0,50 g |
Cholesterol | 118 mg | 100 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |