Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona
1. Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 15,00 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,60 g białka,
- 3,69 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 1,20 g błonnika.
Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona ma w 100 g 0,02 g tłuszczów, w tym:
- 0,00 g tłuszczów nasyconych,
- 0,00 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,01 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona to produkt zawierający 8,50 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,39 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona ma w sobie:
- 24,0 mg wapnia,
- 0,25 mg żelaza,
- 11,00 mg magnezu,
- 13,00 mg fosforu,
- 170 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 2,00 mg sodu, 0,70 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,07 mg manganu i 0,20 µg selenu.
4. Gotowana gurda (tykwa) bez dodatku soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 146 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 15,00 kcal | 21,9 kcal |
Białko | 0,60 g | 0,88 g |
Węglowodany | 3,69 g | 5,39 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 1,20 g | 1,75 g |
Tłuszcz | 0,02 g | 0,03 g |
Tłuszcze nasycone | 0,00 g | 0,00 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,00 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 8,50 mg | 12,41 mg |