Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz)
1. Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 256 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 16,82 g tłuszczów, w tym:
- 7,94 g tłuszczów nasyconych,
- 6,71 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,12 mg witaminy B1,
- 0,33 mg witaminy B2,
- 5,44 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,82 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 2,87 µg witaminy B12.
3. Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 17,00 mg wapnia,
- 1,93 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 195 mg fosforu,
- 301 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 4,68 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 10,10 µg selenu.
4. Gotowana jagnięcina australijska (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 256 kcal | 218 kcal |
Białko | 24,5 g | 20,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,82 g | 14,30 g |
Tłuszcze nasycone | 7,94 g | 6,75 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,71 g | 5,70 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 0,56 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |