Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso)
1. Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) ma w 100 g 9,63 g tłuszczów, w tym:
- 4,05 g tłuszczów nasyconych,
- 3,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,36 mg witaminy B2,
- 5,81 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,88 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 3,01 µg witaminy B12.
3. Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 2,05 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 207 mg fosforu,
- 318 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 80,0 mg sodu, 5,14 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 11,00 µg selenu.
4. Gotowana jagnięcina australijska (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 201 kcal | 171 kcal |
Białko | 26,7 g | 22,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,63 g | 8,19 g |
Tłuszcze nasycone | 4,05 g | 3,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,86 g | 3,28 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,42 g | 0,36 g |
Cholesterol | 87,0 mg | 74,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |