Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,52 g tłuszczów, w tym:
- 3,40 g tłuszczów nasyconych,
- 4,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 92,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 6,32 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,69 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 23,0 µg witaminy B9,
- 2,61 µg witaminy B12.
3. Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 2,05 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 344 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 5,27 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 26,1 µg selenu.
4. Gotowana jagnięcina (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 206 kcal | 175 kcal |
Białko | 28,2 g | 24,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,52 g | 8,09 g |
Tłuszcze nasycone | 3,40 g | 2,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,17 g | 3,55 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,53 g |
Cholesterol | 92,0 mg | 78,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |