Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona
1. Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 29,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,80 g białka,
- 6,69 g węglowodanów,
- 2,80 g cukrów,
- 1,10 g błonnika.
Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,11 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,05 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 54,0 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0,52 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,39 mg witaminy B3,
- 13,20 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 25,0 mg wapnia,
- 0,40 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 45,0 mg fosforu,
- 340 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 257 mg sodu, 0,31 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,14 mg manganu i 0,80 µg selenu.
4. Gotowana kalarepa z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 165 g (1 szklanka, plasterki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 29,0 kcal | 47,9 kcal |
Białko | 1,80 g | 2,97 g |
Węglowodany | 6,69 g | 11,04 g |
Cukier | 2,80 g | 4,62 g |
Błonnik | 1,10 g | 1,82 g |
Tłuszcz | 0,11 g | 0,18 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | 0,09 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 54,0 mg | 89,1 mg |