Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona
1. Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 24,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,80 g białka,
- 5,41 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 2,80 g błonnika.
Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,09 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,04 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 17,00 mg witaminy C, 44,0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,02 mg witaminy B2,
- 0,02 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,16 mg witaminy B5,
- 0,15 mg witaminy B6,
- 46,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 30,0 mg wapnia,
- 0,38 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 184 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 260 mg sodu, 0,23 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 0,70 µg selenu.
4. Gotowana kapusta włoska z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 szklanka, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 24,0 kcal | 34,8 kcal |
Białko | 1,80 g | 2,61 g |
Węglowodany | 5,41 g | 7,85 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 2,80 g | 4,06 g |
Tłuszcz | 0,09 g | 0,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,04 g | 0,06 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 17,00 mg | 24,7 mg |