Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona
1. Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona w 100 gramach posiada wartość energetyczną 23,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 1,27 g białka,
- 5,51 g węglowodanów,
- 2,79 g cukrów,
- 1,90 g błonnika.
Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona ma w 100 g 0,06 g tłuszczów, w tym:
- 0 g tłuszczów nasyconych,
- 0,02 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma witaminy?
Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona to produkt zawierający 37,5 mg witaminy C, 4,00 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 109 µg witaminy K.
Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,04 mg witaminy B2,
- 0,25 mg witaminy B3,
- 20,3 mg witaminy B4,
- 0,17 mg witaminy B5,
- 0,11 mg witaminy B6,
- 30,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona ma w sobie:
- 48,0 mg wapnia,
- 0,17 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 33,0 mg fosforu,
- 196 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 255 mg sodu, 0,20 mg cynku, 0,02 mg miedzi, 0,21 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Gotowana kapusta z dodatkiem soli, odsączona - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 75 g (1/2 szklanki, rozdrobniona) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 23,0 kcal | 17,25 kcal |
Białko | 1,27 g | 0,95 g |
Węglowodany | 5,51 g | 4,13 g |
Cukier | 2,79 g | 2,09 g |
Błonnik | 1,90 g | 1,43 g |
Tłuszcz | 0,06 g | 0,05 g |
Tłuszcze nasycone | 0 g | 0 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,02 g | 0,01 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,02 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 37,5 mg | 28,1 mg |