Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny
1. Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 307 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,7 g białka,
- 0,70 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny ma w 100 g 23,0 g tłuszczów, w tym:
- 7,95 g tłuszczów nasyconych,
- 9,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,25 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny – jakie ma witaminy?
Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny to produkt zawierający 1,10 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,39 mg witaminy E, 79,0 i.u. witaminy D oraz 5,70 µg witaminy K.
Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,51 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 4,22 mg witaminy B3,
- 79,9 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,34 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 1,26 µg witaminy B12.
3. Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny ma w sobie:
- 32,0 mg wapnia,
- 1,62 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 191 mg fosforu,
- 337 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 878 mg sodu, 3,17 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0 mg manganu i 21,0 µg selenu.
4. Gotowana kiełbasa z indyka i wieprzowiny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 130 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 307 kcal | 399 kcal |
Białko | 22,7 g | 29,5 g |
Węglowodany | 0,70 g | 0,91 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 23,0 g | 29,9 g |
Tłuszcze nasycone | 7,95 g | 10,34 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 9,72 g | 12,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,25 g | 4,23 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 109 mg |
Witamina C | 1,10 mg | 1,43 mg |