Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu
1. Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 407 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 13,70 g białka,
- 2,36 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu ma w 100 g 37,6 g tłuszczów, w tym:
- 12,83 g tłuszczów nasyconych,
- 18,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 4,07 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 66,0 mg cholesterolu.
2. Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu – jakie ma witaminy?
Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,22 mg witaminy E, 36,0 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,48 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 3,35 mg witaminy B3,
- 55,9 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,20 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 1,30 µg witaminy B12.
3. Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu ma w sobie:
- 15,00 mg wapnia,
- 1,12 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 116 mg fosforu,
- 212 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 689 mg sodu, 1,45 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,08 mg manganu i 16,60 µg selenu.
4. Gotowana kiełbasa z wieprzowiny i ryżu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 45 g (2 pęta) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 407 kcal | 183 kcal |
Białko | 13,70 g | 6,17 g |
Węglowodany | 2,36 g | 1,06 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 37,6 g | 16,93 g |
Tłuszcze nasycone | 12,83 g | 5,77 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 18,10 g | 8,15 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 4,07 g | 1,83 g |
Cholesterol | 66,0 mg | 29,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |